Der er sket en evolution i TrekantBrand: Læs mere i årsberetningen, som netop er kommet på gaden

Opdateret: 09 maj 2023
Beredskabskommissionen godkendte tirsdag TrekantBrands årsberetning.
Beredskabskommissionen godkendte tirsdag TrekantBrands årsberetning.

Efter en årrække med flere uforudsete begivenheder, kunne TrekantBrand med ro i maven lukke bogen for 2022. En ny, gennemarbejdet dimensioneringsplan og engagerede medarbejdere, der for alvor opfatter sig som en del af ét samlet beredskab, giver grund til optimisme for de kommende år.

Tirsdag formiddag mødtes Beredskabskommissionen for første gang i år.
Her blev der både taget varmt imod det nyeste medlem i kommissionen, Yrsa Mastrup (V); drøftet planerne for den kommende brandstation i Kolding, ligesom kommissionen blandt andet fik en orientering om status på leveringen af TrekantBrands nye materiel og kommunernes beredskabsplanlægning for indeværende valgperiode.

Beredskabskommissionen godkendte på tirsdagens møde også regnskabet og årsberetningen for 2022.

Og det er da også en årsberetning, som afspejler, et TrekantBrand har meget at glæde sig over.

Først og fremmest er det glædeligt, at den fusionsproces, som blev indledt for godt otte år siden, nu er nået til et punkt, hvor alle brandstationer føler, at de er en del af fællesskabet og ser sig selv, som en vigtig brik i det samlede TrekantBrand-beredskab.

Det bemærker beredskabsdirektøren i sin årsberetning, hvor han roser stationernes vilje og parathed til at være en konstruktiv del af de mange forandringer, som de i løbende bliver præsenteret for:

”Man fornemmer, at alle går til udviklingsprojekterne med den indstilling, at vi gør det for borgerne. Det viser, hvor langt vi er kommet i vores fusionsproces. Jeg ser det i høj grad som en evolution for vores brandvæsen, at vi har kunnet gøre dette. Det er stort,” lyder de rosende ord fra Jarl Vagn Hansen  i årsberetningen.

Godt samarbejde på tværs

Arbejdet med den nyeste risikobaserede dimensioneringsplan, som blev godkendt i december 2022, er også et rigtig godt eksempel på den positive udvikling.
I arbejdet med dimensioneringsplanen blev alle medarbejdere på tværs af organisationens egne stationer og Falcks stationer inddraget, foruden repræsentanter fra en lang række interessenter.

”Vi har oplevet en enorm stor lyst til at være konstruktive og finde løsninger. Det har uden tvivl haft betydning for, at projektet er blevet en succes,” fortæller operativ chef Casper Bøge Christensen blandt andet i årsberetningen. Hans operative chefkollega Bo Gøgsig supplerer:

”Generelt oplever vi nu, at vi for alvor er blevet ét samlet beredskab, hvor alle føler sig som en del af fællesskabet. Der er virkelig god opbakning til at assistere hinanden på tværs af by- og kommunegrænser.”

Mere at glæde sig til

De gode takter har også været tydelige i form af brandfolkenes store engagement, når det handler om at vedligeholde deres uddannelse. For til trods for, at der i 2022 var knappe planlægningsressourcer, blev det året med den højeste deltagerprocent på uddannelsesforløbene hidtil.

Ude på stationerne kan brandfolkene til gengæld glæde sig over det nye materiel, som sendes deres vej. Indtil videre er der blandt andet kommet en ny nødbehandlerbil til Vamdrup og fire nye autosprøjter til stationerne i Brørup, Vejen, Billund og Grindsted.
Yderligere to sprøjter er på vej i år og skal erstatte de gamle autosprøjter i Kolding og Fredericia.

Læs årsberetningen via dette link.