Over 700 Energinet-medarbejdere har været på brandkursus hos TrekantBrand - måske er det også noget for dig?
Opdateret:
Nogle gange handler det om sekunder, når en brand bryder ud.
Sekunder, som er afgørende for, om branden ender med at være ødelæggende eller ”bare” en ubehagelig forskrækkelse. Derfor er det vigtigt, at man er proaktiv og ved, hvordan man skal agere i de sekunder, der er til rådighed.
Hos Energinet arbejder medarbejderne med kritisk infrastruktur. Deres handlinger i tilfælde af en brand kan i værste fald være afgørende for forsyningssikkerheden og dermed hele samfundet.
Det er da heller ikke et ansvar, de hos Energinet tager let på.
Derfor har omkring 700 medarbejdere inden for det seneste halve år været på brandkursus hos Trekantområdets Brandvæsen.
”Energinet tager ikke sit ansvar for givet. Vi har været i tæt dialog med TrekantBrands instruktører for at skræddersy et program, der sikrer, at vi får så styrket et beredskab som muligt ud af kurserne, uanset om du er anlægsingeniør, IT’er eller jurist” siger Andreas Baastrup fra Energinets koncernberedskab
Stort engagement
Kurset, som er frivilligt for medarbejderne at deltage i, foregår på brandstationen i Middelfart, hvor de mange hundrede Energinet-ansatte har lært, hvordan de kan gøre en forskel i tilfælde af en brand – med de remedier, de har ved hånden på jobbet eller derhjemme.
”Vi har oplevet nogle enormt motiverede kursister, som kommer med mange gode spørgsmål i forhold til de udfordringer, de kan møde i deres hverdag. Det engagement smitter også af på vores undervisere,” fortæller teamleder i TrekantBrand, Dennis Thode Petersen.
Én af de engagerede deltagere på brandkurset var Mette Juul Karlsen, der er konsulent for Energinets IT-infrastrukturområde. Hun sætter pris på at have fået trænet sine ’beredskabsmuskler’:
”Da vi arbejder med kritisk infrastruktur, hvor selv små hændelser kan få store konsekvenser for forsyningssikkerheden, er det vigtigt, at vi er forberedte på hændelser, og ved hvordan vi skal reagere hurtigt og effektivt. Øvelser, som dem vi prøvede kræfter med hos TrekantBrand, tænker jeg, kan være med til at styrke vores kollektive sikkerhedskultur og handlekraft,” vurderer Mette Juul Karlsen.

Mette Juul Karlsen er konsulent for Energinets IT-infrastrukturområde.
Hun uddyber, at hun blandt andet fik en større forståelse for, hvordan en brand spreder sig, og hvordan man kan brandsikre sit hjem. Samtidig var en dag på brandstationen væk fra kontoret med til at ryste kollegerne sammen med mulighed for at udveksle perspektiver på en ny og forfriskende måde.
”Og nu tænker jeg, at jeg skal ud og købe både brandtæppe og en slukker,” fortæller Mette Juul Karlsen.
Hjemme på brandstationen er Dennis Thode Petersen glad for at have været med til at klæde en masse Energinet-medarbejdere på. Både for deres egen skyld, men også for alle andres skyld.
”Vi er jo faktisk alle afhængige af, at Energinet drifter. Det er vi også i brandvæsnet, såvel som de er afhængige af os,” siger Dennis Thode Petersen og tilføjer:
”Som brandvæsen er vi skabt af lokalsamfundet til lokalsamfundet. Vi er en del af sikkerhedsnettet under vores lokalområde, og det sætter dette brandkursus en streg under: Vi ønsker at være med til at løfte alle vores lokale samarbejdspartnere.”
TrekantBrand glæder sig til at tage imod flere kursister fra Energinet og andre virksomheder, der måtte være interesserede.
Har du særlige ønsker til et brandkursus for dine medarbejdere, så skriv til kursus@trekantbrand.dk