På 12 ud af 15 TrekantBrand stationer har vi kvinder ansat - i Middelfart er der tre kvinder
Opdateret:Traditionelt set er brandmandsfaget blevet opfattet som et mandejob, men kvinder er efterhånden begyndt at spille en stor rolle i beredskabet. Ikke mindst hos os i TrekantBrand, hvor flere og flere kvinder heldigvis har fået lyst til at blive en del af holdet.
Det betyder, at 12 af vores 15 brandstationer har én eller flere kvinder ansat.
På stationen i Middelfart er tre kvinder med til at rykke ud, når der er brug for brandvæsnet.
”Det giver en rigtig god dynamik og balance mellem tingene,” siger stationsleder Peter Skott Carlsen og understreger, at han ikke oplever forskel på, om det er kvinder eller mænd, som er med ude på en indsats. ”Alle knokler lige hårdt på.”
For brandfolkene Ann-Catrine Dahlgreen, Anna Isabella Wiile Labich og Henriette Themsen er deres køn heller ikke noget, de tænker over i rollen som brandmand.
”Det er ligegyldigt om man er kvinde eller mand – det er ikke det, fællesskabet handler om. Vi har jo alle vores svagheder og styrker, men vi kommer som et hold og hjælper hinanden som et hold,” understreger Anna Isabella Wiile Labich.
Hendes kollega Ann-Catrine Dahlgreen understreger samtidig, at hun heller aldrig har oplevet af blive fravalgt til en opgave baseret på sit køn.
”Til gengæld er vi gode til at sparre med hinanden i forhold til at være mænd og kvinder, og hvordan vi kan bruge hinandens styrker,” påpeger Henriette Themsen.
Overvejer du at blive brandmand m/k?
Så læs mere her trekantbrand.dk/beredskab/bliv-en-del-af-holdet-bliv-brandmand-pa-tilkald/